قلمزنی اصفهان که به هنر مزین کردن و کنده کاری طرح های مختلف بر روی فلزات از جنس های مختلف به کمک چکش و قلم گفته می شود سابقه آن به هزاران سال پیش باز می گردد که امروزه به لطف تلاش و ابداع اساتید مختلف، هم زنده نگه داشته و در سراسر ایران فروش بسیار بالایی دارد و هم سبک های ابداعی جدیدی مثل برجسته یا سه بعدی را پدید آورده اند.
تماس با واحد فروش: 09019277512
تاریخچه قلمزنی اصفهان
قلمزنی اصفهان تعابیر گوناگونی دارد اما اگر بخواهیم تعریف هنری زیبایی از این نوع صنایع دستی داشته باشیم: قلمزنی یا قلم زنی به هنر تزئین کردن و کنده کاری نقوش به کمک قلم و ضربات چکش روی سطح فلزاتی مثل مس، نقره، طلا و برنج گفته می شود. قلمزنی اصفهان مشخصا در دسته صنایع دستی اصفهان جای دارد که آن را در گروه فلزکاری قرار می دهند که با سابقه چندین هزار ساله خود از دوران هخامنشیان شروع شد و در عصر ساسانیان به اوج رونق و شکوفایی خود رسید.سابقه قلمزنی اصفهانی را اگر بخواهیم به طور دقیق بررسی کنیم به زمان سیت یا سَکاها باز می گردد اما سابقه دقیق آن دقیقا مشخص نیست چرا که اثر یا ظرف مستند شاخصی پیدا نشده است اما چون بکارگیری فلزات به چندین هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد به همین دلیل چنین حدسی می زنند.
در دوره مادها اثراتی از هنر قلمزنی به چشم می خورد که پس از آن در دوره هخامنشیان به تحول عظیمی دست پیدا کرد اما پس از حمله اسکندر بسیاری از این آثار ذوب شدند و به سکه تبدیل گشتند (چون استفاده از فلزاتی مثل نقره و طلا رواج بسیار زیادی داشته و این مصنوعات و ظروف قلمزنی مختص درباریان و اشراف زادگان بوده است).
در دوران سلوکیان این هنر با تأثیر از سبک یونانی ادامه پیدا کرد. در دوران اشکانیان سبک قبلی مقداری تغییر کرد که چون پارت ها توجه چندانی به این هنر نداشتند فقط در اواخر این دوران اوج گرفت. در دوران ساسانیان چون ارتباط گسترده ای میان ایران، یونان و روم برقرار بود، سبک های هنر قلمزنی این سه کشور از هم تأثیر پذیرفتند.در دوران سامانیان سبک اسلامی وارد نقوش و طرح های قلمزنی شد که هنوز هم در قلمزنی اصفهان به چشم می خورد. حتی سبک خراسانی نیز به اوج شکوفایی خود رسید. در دوران سلجوقیان این هنر حمایت بیشتری شد و نقوش جدیدی شکل گرفتند که متأسفانه به دلیل حمله مغول ها بسیاری از مراکز تولید این دسته از ظروف از بین رفتند.در دوره صفویه نیز قلمزنی اصفهان به اوج خود دست پیدا کرد که بسیاری از روش های جدید امروزی در واقع ابداعات روش هایی هستند که شروع آن از صفویان بود. در عصر معاصر نیز محبوب ترین فلز مورد استفاده در قلمزنی اصفهان نقره است که متأسفانه به دلیل افزایش ناگهانی ارزش نقره، ساخت این ظروف نیز هزینه بر شده است.
قلمزنی اصفهان
قلمزنی اصفهان در انواع مختلفی وجود دارد که در واقع سبک های تولید متفاوت آن است. در این بخش به بررسی انواع روش های مورد استفاده در ساخت ظروف قلمزنی می پردازیم:
- ریزه کاری: این سبک به ریزه قلم نیز در بین استادان قلمزنی اصفهان مشهور است. در این سبک قلم زنی سطح ظروف با نقوش و طرح های ریز است و سپس به کمک درست کردن بافت مجزا، طرح های اصلی را واضح تر می کنند و یا به عبارتی زمینه کاملا از طرح مجزا می شود.
- برجسته کاری یا سه بُعدی: تکنیک جدی و بسیار محبوب در نزد خریداران ظروف قلمزنی است که در سه مرحله صورت می گیرد.
– ابتدا قیر اندود کردن پشت ظرف و نیم بُر کردن طرح اصلی انجام می شود.
– پس از آن قیر را از پشت ظرف برداشته و آن را ذوب می کنند تا روی کار بریزند و از طرف بوم طرح اصلی را برجسته می کنند.
– دوباره قیر را از سمت اصلی جدا کرده و ذوب می کنند و به پشت ظرف می ریزند و طرح های برجسته را با قلم های مخصوص صاف می کنند. - عکسی: در این نوع سبک قلمزنی اصفهان، زمینه با نقوش ریز کاملا پر نمی شود بلکه نمایان کردن طرح و نقوش اصلی را با خط و سایه انجام می دهند.
- نیمه برجسته: به این نوع سبک منبت هم می گویند. اطلاق نام نیمه برجسته به این خاطر است که پس از نیم بر کردن، زمینه با قلم های مخصوص کمتر پایین می برند و به صورت کامل نیست و باقی مراحل مشابه است.
- مشبک: در این نوع سبک، تثبیت طرح به کمک قلم نیر بر انجام شده و به سه شکل که خاص هر شهر است طرح از زمینه جدا می گردد. مثلا در مدل اصفهانی، با قلم تیزبر، برش دادن بوم فلزی انجام می شود و در مدل اراکی با اره مویی و کمان اره انجام می شود و در مدل شیرازی با دریل و مته صورت می گیرد.
- قلم گیری: نوعی از سبک قلمزنی اصفهان که از قلم های مخروطی شکل استفاده می شود تا فرم شیاردار روی فلز روی ظرف ایجاد گردد که اگر با قلم و چکش انجام شود، سبک اصفهانی است ولی اگر تنها با قلم و فشار دست بر روی آن انجام گیرد، سبک تبریزی است. در هر حالت، به هر میزان زاویه قرارگیری قلم روی فلز کمتر باشد، شیارها نازک تر خواهند بود.
ابزار قلمزنی اصفهان
ابزارهای قلمزنی اصفهان بسیار متنوع هستند و در واقع هنرمند و استاد قلمزنی به کمک این ابزارهاست که می تواند ذوق هنری و سلیقه خود را به کمک نقوش و طرح های مختلف نمایان کند. از جمله این ابزارها می توان به موارد زیر اشاره داشت:
چراغ مطالعه، میزکار، سوهان، انبر، الک، گیره، قیچی، پاتیل قیر، اجاق گاز، سنگ فرز، سنگ نفت، چکش های سبک وزن و سنگین وزن، قلم (سنبه، گُرسوم یا گُل سوم، نیم بُر، پرداز، گرسواد یا گُل سواد، یک تو، بادامی، ناخنی، نیم وَر، مشبک کاری، تیزبُر، کف تخت، نیم بُر کلفت یا کلفتی، خوشه)، گَرده، تسمه، پرگار و غیره
توجه داشته باشید که اساتید مختلف قلمزنی اصفهان بسته به نوع سبک و حرفه و تجربه خود شاید از ابزارهای دیگری نیز استفاده کنند ولی این موارد در بین تمامی اساتید مشترک است.
اساتید قلمزنی اصفهان
از اساتید معروف و مشهور قلمزنی اصفهان می توان به موارد زیر اشاره کرد که با تلاش شبانه روزی، دلسوزی و پرورش شاگردانی بسیار با استعداد اجازه ندادند این هنر اصیل ایرانی و اصفهان به دست فراموشی سپرده نشود. هنری که امروزه به دست شاگردان این اساتید ارزشمند هنر صنایع دستی ایران، ابداعات چشم نواز و بسیار دلنشینی را ایجاد کرده اند:
- مرحوم استاد محمود دهنوی
- استاد اکبر صامتی
- استاد علی ظریفی اصفهانی که به درویش فلزات معروف بوده اند
- استاد سید مهدی علمداری
- استاد امیر ساعی
- استاد منصور حافظ پرست
- استاد رجب علی راعی
- استاد عباس شیرانی
- استاد محمد مهدی باباخانی
- استاد مجید بهرامی پور اصفهانی
و تمامی اساتید معروف و بسیار ارزشمندی که قطعا اگر بخواهیم به تمامی آنها اشاره کنیم لیست بسیار طولانی تری خواهیم داشت و از همین جا، مجموعه سایت بازار تندیس وابسته به برند معتبر بازار مینا، مراتب قدردانی خود را از این بزرگواران اعلام می کند و دستان شما عزیزان را به گرمی می فشارد.
خرید قلمزنی اصفهان
قلمزنی اصفهان با توجه به ظرافت و زیبایی و ارزشمندی بسیار بالای جنس نقره محبوبیت بسیار زیادی دارد و امروزه به عنوان مهمترین ظروف دکوری و یا بهترین کادوها خریداری می شوند. سایت بازار تندیس که فعالیت آن تحت نظر بازار مینا انجام می شود عرضه کننده بزرگ کلیه ظروف قلمزنی است و از این حیث بزرگترین مجموعه متنوع ظروف قلمزنی اصفهان را در اختیار دارد.
از جمله ظروف قلمزنی اصفهان که پرفروش ترین و محبوب ترین ظروف قلم زنی نیز محسوب می شوند و با قیمتی بسیار عالی به فروش می رسند عبارتند از:
- قاب قلمزنی اصفهان
- تابلو قلمزنی اصفهان
- سماور قلمزنی اصفهان
- بشقاب قلمزنی اصفهان
- سینی قلمزنی اصفهان
- گلدان قلمزنی اصفهان
اما همانطور که گفتیم تنوع ظروف و محصولات این مجموعه بسیار بیشتر از موارد گفته شده است که می توانید به راحتی با کلیک بر روی محصولات قلمزنی اصفهان به لیست آنها همراه با جزئیات کامل و قیمت دسترسی پیدا کنید.خرید عمده قلمزنی اصفهان برای شما عزیزان و مخصوصا کسانی که از همراهان همیشگی و مشتریان دائمی وب سایت ما محسوب می شوند با تخفیفات ویژه ای همراه است که می توانید در تماس با کارشناسان واحد فروش ما اطلاعات تکمیلی را به دست بیاورید.
ضمنا محصولات فروشی قلم زنی این مجموعه فروشگاهی علاوه بر تنوع بی نظیر در بخش نوع محصولات دارای تنوع بسیار زیادی از حیث:
- تنوع در طرح و نقوش از اسلامی گرفته تا طرح های باستانی
- تنوع در جنس فلز زمینه از جمله برنج، مس، طلا و نقره
- تنوع در سبک تولید از جمله ظروف قلمزنی اصفهان به شکل سه بعدی یا برجسته، نیمه برجسته، مشبک و غیره
از جمله ویژگی هایی که مجموعه سایت بازار تندیس و برند بازار مینا را از سایر رقبا متمایز می کند در اختیار داشتن کارگاه های تولید اختصاصی است و این یعنی مجموعه ما برای تهیه محصولات خود به افراد دیگر وابسته نیست بلکه با داشتن نیروی انسانی در بخش کارگاه های تولیدی و نظارت اساتید قلمزنی اصفهان، به طور مستقل و خودکفا به تولید آنها می پردازد.تمامی محصولات به دلیل اینکه تولید این مجموعه هستند و افراد واسطه حذف شده اند مستقیما از تولید به دست مصرف کننده می رسد و قیمت نهایی را به شدت کاهش داده و کیفیت کار و ماندگاری آن را به شدت افزایش داده است.
کلیه محصولات قلمزنی اصفهان همراه با شناسنامه و گارانتی تحویل در بسته بندی شیک تحویل مشتریان داده می شوند. با خرید از سایت بازار تندیس و مجموعه بازار مینا نگران کیفیت و مرغوبیت کالاهای خریداری شده نباشید. ما خود نماد اعتبار و کیفیت صنایع دستی ایران هستیم!قلمزنی اصفهان هنر دست اساتید و یادگار هزاران سال پیش است.
بازار تندیس BazareTandis.ir